Elkunskapslektion

RED LIGHT DISTRICT

Igår hade vi vår första elkunsapslektion och i klassrummet har de byggt 4-5 stora bås och i slutet av gårdagens lektion så insåg jag att deras funktion var att vi ska stå i dem och lära oss strippa. Det är på så sätt de vill förbereda oss för arbetslivet. Om de inte visste hur de skulle göra skolan mer intressant tidigare så vet de det nu.. Bilderna säger ju allt!!!

ilovepinkbunnies

Andreas <3


Har kollat på biljetter idag till en eventuell resa till London, England under höstlovet. Saknar dig extremt mycket Andreas! Det ska du veta. Jag undrar ofta var du har varit tidigare, men här är du nu. Synd bara att du är långt borta.. Kom närmre!! <3

Patrik 1,5


Idag var jag och hämtade biobiljetter till förhandsvisningen av Patrik 1,5 på Park nästa torsdag 21:00. Undrar bara vem jag ska bjuda med på denna underbara tillställning. Har en biljett utan ägare för tillfället, men det finns så många jag vill bjuda, men vet inte vem som förtjänar det bäst. Jag måste nog klura på det ett tag .^_^.Och du vännen.. Du vet troligtvis inte om att jag saknar dig även om vi inte hörts av nu på flera veckor, men du betyder en hel del för mig och du har haft en viktig roll i mitt liv. Jag vet inte vad jag har gjort dig, men ge mig en chans att be om ursäkt och jag skulle aldrig vilja göra dig illa med mening med vilje så förklara för mig vad jag gjort för fel så att vi kan lösa det. Är det något jag ogillar så är det att skiljas som ovänner utan att man försökt lösa det. För du vet precis som jag att jag tycker om dig och att du är viktig för mig.

ilovepinkbunnies

Insektsbett

______________________
Min 2-åriga lillasyster har ett rött märke som ser ut som ett insektsbett på sin arm och när man frågar henne vem som bitit så säger hon att det är Svampbob som bitit henne, men när jag frågar Svampbob så påstår han sig vara oskyldig.

Andra introduktionsdagen med skolan (i hagaparken) är nu över.


Gud vilken rolig dag jag haft idag igen.
Nej, ärligt talat, varför har vi sådana här dagar? Vi går i trean nu, snart är det dags att ta farväl av varandra, varför ska vi då ha "teambuilding" i form av säckhoppning, dragkamp, kasta boll i hål respektive bygga upp ett spritkök och koka upp vatten och sedan på bästa möjliga sätt tända eld på Hagaparken?
Okej, det sistnämnda var inte grundtanken, utan grundtanken var att vi efter att ha kokat upp vattnet skulle kyla ner spritköket och packa ner det igen men när vi i vår grupp från vår klass, den som vann alla grenar utom kasta boll, inte kunde släcka elden skulle vi släcka den i vattnet och på vägen dit så uppfattade min klasskamrat det som att den skulle sprängas och den flammade upp ordentligt på grund av t-spriten så han slänger iväg den del av spritköket han håller i och tänder eld på en stubbe. Visserligen fick vi ingen vidare beröm för det men vi var desto snabbare på att släcka elden igen.

För att försöka förklara hela dagen bättre så började den med att alla samlades i Hagaparken klockan 9 för att inleda en teambuilding dag. När till slut 10 pers från vardera klass kommit dit så delade vi in varje klass i tre grupper. Jag hamnade i grupp tre med Rickard, Robin och bitterfittan Malin som nästan aldrig lyckas se något positivt.
Jag gick tillsammans med min grupp till Martin (min gamla mentor) för att anordna en dragkamp för det älskar vi alla så mycket... eller inte..
Malin har varit sjuk på sista tiden så hon deltog inte i en enda gren förutom sista då vi skulle kasta boll eftersom det inte är så ansträngande. I vilket fall som helst så vann vi dragkampen och det blev istället dags att bege sig till station fyra där det hade anordnats säckhoppning, i uppförsbacke. Ingen tog något initiativ till att hoppa (jag antar att folk tyckte att själva dagen var lite löjlig, men det är bara en tanke som slog mig) förutom jag som nästan sprang fram till säckarna så fort hon sagt att grupp tre från 06C skulle hoppa. Jag ställde mig i säcken och hoppade en provomgång och när jag kom i mål så hade fortfarande inga andra tagit något initiativ till att hoppa så jag skrek att jag vunnit, men de sa att tävlingen inte börjat än. -"Hallå, dumbomar, det var klart den hade, jag hade ju börjat hoppa?!". Well well, jag fick anpassa mig och invänta hela mitt lag och andra laget som vi mötte och min nya mentor för i år, Anna, sa att vi skulle börja när hon säger till, men hon säger bara: "Klara, färdiga, GÅ!" varpå snubben från andra laget börjar hoppa, men jag står bara kvar på min plats och säger att han tjuvstartat och att vi måste börja om eftersom hon inte sagt "till" än. Hon ler bara hånfullt och säger åt mig att jag tydligen ska veta vad hon menar så jag börjar motvilligt att hoppa och hoppar dessutom ikapp den andra liraren på de korta 4-5 metrarna man skulle hoppa fram och tillbaka och till sist så vinner vi även fast jag fick en så dålig start...

Efter det skulle vi bygga vårat spritkök hos Mårten, vår nya säkerhetskunskapslärare för i år, och det var där vi skulle tända eld på skogen tänkte vi eftersom vi måste fira vår vinst med något efter att vi vunnit tävlingen i att få det att börja bubbla i kastrullen efter att vi fyllt den med vatten. Det lite jobbiga när vi fyllde vattnet var bara att muggarna vi fick fylla med inte hade någon botten så det gick som det gick, men det gick ju bra till sist då vi vann över de andra stackarna. 11 minuter tog det för oss att koka upp vattnet.. Relativt bra med tanke på omständigheterna!

Sedan var det dags för lunch, eller mellanmål eller vad man kallar det när man äter en macka och dricker en festis till det.. Okej, jag tog två mackor och tre festisar, men ändå.. Onödigt att spara!

Sedan kastade jag mina fyra bollar som man fick kasta i den sista grenen och samlade ihop så mycket som noll poäng om jag inte minns fel.

Sedan blev det en liten dispyt mellan mig och bitterfittan, men det är som det är.. Det är inte första gången - och troligtvis inte sista heller.

Well well
, det var allt för nu.. på återseende....
ilovepinkbunnies

Första skoldagen efter lovet!

Då var den första skoldagen avklarad.
Gud, vad rolig den inte var med tanke på att det började med att bussen var tio minuter sen och att det sen var köer hela vägen in till stan. Kom till skolan ungefär fem över nio istället för att vara där till nio då vi började så det kändes lite lagom hemskt att komma in och avbryta rektorn där han står och snackar om vårat schema som förresten är ganska tugnt belastat i år med tanke på tidigare år.
Däremot har jag en ny mentor, Anna, som verkar trevlig och vettig, men hon har inte sett hela min klass in action än så jag vill nog inte påstå att hon verkar förberedd, hon kanske hade tålamod idag, men om en vecka. MOAHAHA *evool laugh*

Saknade dock Malin där. Det är på något sätt hon som oftast får mig att verkligen vilja åka dit, men imorgon är hon tillbaka, för hon var hos sjukgymnasten och tandläkaren idag.

Imorgon ska vi ha en så ROLIG dag med årskullen då vi ska till hagaparken och ha "teambuilding" för skolan känner väl att det är så dags att börja med problemlösning och lära känna varandra nu i början på sista året? Nej då.. Jag är inte alls skeptisk, vad menar ni?

I övrigt så kommer min eftermiddag gå till att försöka vila lite inför matchen jag ska döma som assisterande domare ikväll på lidingö 20:15. Kommer inte vara hemma förrän typ elva, halv tolv eller något åt det hållet.

Nej nu är det nog dags för mig att lämna datorn en stund för jag mötte Hanna, min gamla granne och relativt nära vän på bussen så jag ska hem till henne någon timme eller så är det tänkt..

Ha en bra dag... ilovepinkbunnies

Nytt läsår, nya kläder, ny möblering!!

Då var det dags. Ett nytt skolår, även känt som det sista, av gymnasiet. Ser så fram emot att få detta avklarat och de tidigare åren har gått så fort så då kan väl även detta året gå lika fort?

Vem är då jag? Jag är en liten förortsnolla som är på väg upp mot topplistan. Nej inte riktigt så, men jag från förorten i alla fall, vilket är lite tradigt med tanke på att de flesta jag känner bor i stan eller närmare stan åtminstonde.

Jag studerar på säkerhetsgymnasiet i Kista och läser till väktare. Har några framtidsplaner på att fortsätta tills jag blir ordningsvakt och eventuellt polis. Visserligen kanske inte värsta dunderyrkena med storkovan till lön, men det är något jag tycker om att syssla med och tror därför att man kan hålla på med det ett tag utan att tröttna. Skulle det vara så att det inte längre känns som min grej så funderar jag på att kanske syssla med något i form av kanske tågvärd eller eventuellt bli advokat, riktigt vad som krävs för att bli advokat vet jag inte dock, men jag gillar sånt som har med lagar att göra.

Well well, det räcker med information för tillfället tror jag.

Ha en bra dag.


Välkommen till bloggvärlden?!

Jahaja.. Då var det dags att en gång för alla testa på det här med att blogga. Kanske är det tråkigt? Kanske är det roligt? Vem vet? Har testat på att läsa andras bloggar förut, men insett att det inte riktigt fallit mig i smaken helt och hållet att sitta och läsa om andras liv. Har haft lite fullt upp med att försöka leva mitt egna också. Nu vill jag testa på det här med att blogga för att se vad det kan ge för andra och mig själv och vad som är det otroligt märkvärdiga i sammanhanget..

Well well, jag ska nog återkomma när jag vet lite mer om vad jag ska skriva och när det varit en lite mer händelserik dag. Take care

RSS 2.0